Aktuelnosti

BOSFOR STIL D.O.O.

Kako održavati rolo zavjese?

Kako održavati rolo zavjese?

Zavjese su praktičan, modni i funkcionalni element jednog enterijera. One su vrlo pogodne za različite tipove prostorija, bilo da se radi o privatnim ili poslovnim objektima. Imaju primjenu gotovo svuda. Od onog ko uređuje eneterijer zavisi da li će se opredijeliti za rolo zavjese ili neku drugu vrstu zavjesa.

Imajte u vidu da sa rolo zavjesama nema greške. Ono što je jedno od pitanja, uglavnom uvijek kada se kupuju rolo zavjese, jeste način održavanja. Naravno da i o tome treba misliti unaprijed, jer niko ne želi da ga održavanje neke stvari bude komplikovano.

ROLO ZAVJESE SE NE PRLJAJU LAKO

Ako razmišljate o kupovini rolo zavjesa, treba znati da se rolo zavjese jako teško prljaju. Naravno da ukoliko izaberete svijetlije nijanse, jasno je da će se na njima prašina više vidjeti. Na primjer, ukoliko se odlučite za bijele rolo zavjese, jasno je da će svaka sitnica biti uočljiva.
Međtuim, ukoliko se odlučite za tamnije nijanse, nema apsolutno nikakve šanse da ćete primijetiti na njima bilo šta. Rolo zavjese ne skupljaju prašinu, ne upijaju mirise i jednostavno funkcionišu. Tako da će biti potrebno eventualno samo malo pažnje, kako ne biste vi izazvali neku fleku. U drugim slučajevima nemate brige.

NAJJEDNOSTAVNIJI NAČIN – VLAŽNA KRPA

Naravno da ih s vremena na vrijeme morate očistiti, jer na prašinu niti jedan predmet u kući nije imun. To možete uraditi svaki put kada čistite i vaš stan ili kuću, pa jednostavno pređete samo vlažnom krpom. Nemojte da koristite hemijska sredstva, kako ne bi došlo do oštećenja rolo zavjese. Mlaka voda i krpa za prašinu će biti sasvim dovoljne kako bi rolo zavjese bile čiste. Čak možda neće biti potrebe ni da ih čistite svaki put kada čistite vašu kuću, možete da radite to i znatno rjeđe.
Ukoliko ih redovno budete tretirali vlažnom krpom, sačuvaćete ih i na njima se nikada neće primijetiti bilo kakvi tragovi.

DETALJNIJE – USISIVAČEM

Ukoliko ipak planirate detaljnije čišćenje, onda savjetujemo da koristite usisivač. I ovo isto možete raditi kada već spremate cjelokupan stan. Prvo usisate rolo zavjese, a onda i sve ostalo.
Nemojte usisivač uključivati na najjače i provjerite da li je četka usisivača čista. Nemojte prvo usisavati podove, a zatim rolo zavese, jer na taj način rizikujete da ih isprljate, a da naravno nemate tu namjeru. I uz pomoć usisivača skidate prašinu. Možete prvo preći usisivačem preko rolo zavjesa, a zatim i vlažnom krpom, ukoliko želite da budete detaljniji.

NAJDETALJNIJE – PAROČISTAČEM

Kada se pored prašine jave i određene fleke, koje samo ukućani mogu da proizvedu, onda vam treba neko malo jače sredstvo. Preporuka je da koristite paročistač, jer se njima mogu ukloniti i neke fleke, koje su vrlo problematične. Znači nikako ne tretirati rolo zavjese jakim hemijskim sredstvima, već samo jednostavnijim sredstvima, a kada su u pitanju tvrdokorne fleke, onda se latite paročistača.

Paročistač za rolo zavjese nećete morati stalno da koristite. Jasno je da ćete ga koristiti samo u situacijama kada su fleke izrazito vidljive i kada niste uspjeli da ih uklonite vlažnom krpom.

Gdje nas možete pronaći

Živinice Grad

Magistralni put (Maline bb) 
75200 Živinice
Bosna i Hercegovina

Kontakt telefon

+387 63 813 470

E-mail adresa

Sarajevo

Safeta Zajke (Rajlovac)
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Kontakt telefon

+387 62 840 020

E-mail adresa

Mostar

Bišće polje bb
88000 Mostar
Bosna i Hercegovina

Kontakt telefon

+387 63 813 478

E-mail adresa

Gdje nas možete pronaći

Zivinice
Magistralni put (Maline bb) 
75200 Živinice, Bosna i Hercegovina
+387 63 813 470
zivinice@bosfor.ba

Sarajevo
Safeta Zajke (Rajlovac)
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
+387 62 840 020
sarajevo@bosfor.ba

Mostar

Bišće polje bb
88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
+387 63 813 478
mostar@bosfor.ba

Veleprodaja
Magistralni put (Maline bb) 
75200 Živinice, Bosna i Hercegovina
+387 60 34 62 604
veleprodaja@bosfor.ba
logo.jpg
© 2021 | BOSFOR Stil d.o.o.
Sva prava pridržana.

Designed by: